Skip navigation
Banner

Paolo N. Corallini Shihan Paolo Corallini Shihan

Paolo N. Corallini Shihan je predsednik Takemusu aikido zveze Italije in hkrati najvišji predstavnik Takemusu Aikida v Italiji. Od rane mladosti ga zanimajo borilne veščine, tako je pri 18.letih začel trenirati Ju-Jitsu, vendar je hitro po tem spoznal borilno veščino, katere razvoj v Italiji je bil komaj na začetku in katera mu je spremenila življenje – AIKIDO.

V začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja se je učil aikido od Motokage Kawamukai Sensei-ja ki mu je podelil 1. DAN leta 1977. Dve leti kasneje mu Kobayashi Sensei podeli 2. DAN. Corallini začne obiskovati tudi francoske aikido šole, kjer spozna tudi Andre Nocquet Sensei-a (učenca ustanovitelja aikida in predsednika Aikida Europske Unije). Nocquet Sensei je Paolo Coralliniju podelil 3. DAN leta 1981 in 4. DAN leta 1984 in ga imenoval za predsednika in tehničnega direktorja Italijanske Aikido Zveze. Paolo Corallini je istega leta napisal svojo prvo knjigo o Aikidu in prisostvoval mnogim seminarom katere so vodili vodeči japonski Sensei-ji: Tamura, Tohei, Yamad, Saotome in Chiba.

Z veliko željo, da spozna Morihira Saita in obišče dojo, kjer je Ueshiba začel in osmislil aikido odpotuje leta 1984 v Saito & CoralliniIwamo (prefektura Ibaraki, cca. 90km oddaljena od Tokija). Tam se prvič sreča z Morihiro Saito Sensei-jem in se v Iwami od njega uči tehnike ki so bile prezentirane skladno s tradicionalno metodo Morihei-a Ueshibe. Od tega trenutka se je Corallini odločil da bo Morihiro Saito njegov edini Sensei in je postal njegov vdani učenec (deshi). Leta 1985 se Saito Sensei odzove povabilu Corallinija da vodi Iwama Ryu (Takemusu) Aikido seminar u Italiji. To je bil hkrati tudi prvi obisk Saito Sensei-ja v osrednji evropi. Od takrat je Saito Sensei vsako leto v Italiji vodil Aikido seminare. Corallini je v tem obdobju obiskal Japonsko 18 krat, kjer je kot uchi deshi treniral s Saito Sensei-jem.

Leta 1985 Corallini Sensei osnuje TAKEMUSU AIKI ITALY – zvezo mojstrov, ki trenirajo izključno pod vodstvom Saito Sensei-a. TAAIOd leta 1984 Paolo Corallini sledi svojemu Sensei-ju na mnogih potovanjih kot njegov zvesti učenec in širi Takemusu Aikido po Evropi in tudi širše. Leta 1988 mu dodelijo 5. DAN, Buki Waza Mokuroku in dovoljenje da lahko dodeljuje Iwama Ryu Tai-Jutsu, Buki Waza in Aikikai DAN-e v imenu Saito Sensei-ja. Prav tako mu je bilo dodeljeno mesto predstavnika Saito Senseia v južni in centralni Evropi. Leta 1993 Saito Sensei podeli Corallini Senseiu 6. DAN in Shihan naziv, leta 2001 pa naziv 7. DAN.

Corallini Sensei je predsednik Takemusu Aikido Association Italy in vodi številne seminarje v Italiji in državah kot npr. Nemčija, Avstrija, Švica, Hrvaška, Škotska, Anglija, Bolgarija, Francija, Portugalska, Južna Afrika in tudi Slovenija. Corallini Sensei sodeluje z Aikikai Hombu dojom v Tokiju in uživa polno zaupanje tretjega Doshu-ja, vnuka ustanovitelja Aikida, Moritera Ueshibe. (vir: aikido-kaiso.si)